Desenvolupament d’eines, metodologies i estratègies educacionals per fomentar el consum d’una dieta mediterrània en famílies amb fills o filles en edat escolar.

El projecte SWITCHtoHEALTHY té com a objectiu incrementar l’adherència a la dieta mediterrània de les famílies amb fills o filles en edat escolar mitjançant l’ús de diferents eines i metodologies tals com aplicacions mòbils, estratègies educacionals innovadores a través de les escoles participants i snacks saludables a base d’aliments vegetals.

SWITCHtoHEALTHY pretén, d’aquesta manera, empoderar els ciutadans del mediterrani per tal que prenguin decisions més informades sobre els aliments més saludables i sostenibles per a la seva salut i la del planeta.

Eurecat participa en el projecte a través de la seva Unitat de Nutrició i Salut, que dona suport en el disseny dels snacks saludables, crea material educatiu per les famílies i s’encarrega del disseny i execució de l’estudi d’intervenció.

El consorci del projecte està coordinat per l’empresa italiana especialista en innovació empresarial ENCO SRL i compta amb la participació de més de 18 socis provinents d’Itàlia, Egipte, Espanya, Grècia, Líban, Marroc, Tunísia i Turquia, entre els quals es troben universitats, petites i mitjanes empreses, multinacionals, així com agents governamentals i centres de recerca i tecnològics.

Dades generals

Projecte

SWITCHtoHEALTHY – Canviant la dieta dels consumidors del mediterrani cap a una dieta mediterrània més saludable i sostenible

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria PRIMA 2021 (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area). El programa PRIMA està recolzat per Horizon 2020, programa marc d’Investigació i Innovació de la Unió Europea.

Web del projecte

www.switchtohealthy.eu