AERO-TRAIN EURECAT

Formació en l’àmbit de la robòtica aèria per a la següent generació de tecnologies europees d’inspecció i manteniment d’infraestructures i altres actius.

Actualment, els sectors de l’energia, transport, petroli, gas i les indústries químiques gasten grans quantitats de recursos per assegurar la integritat operativa dels seus actius. Per això, és cada vegada més necessari trobar i desenvolupar tècniques alternatives d’inspecció i manteniment per disminuir costos i a la vegada, reduir els accidents associats a aquestes accions.

El projecte AERO-TRAIN treballa per solucionar aquesta problemàtica a través del desenvolupament i validació de tecnologia robòtica aèria i particularment, de tècniques enfocades a millorar la robustesa de manipuladors aeris en aplicacions reals. El projecte aborda el problema centrant-se en l’operador, tractant temes científics com la millora de la maniobrabilitat de la manipulació aèria remota a través de tecnologies immersives, realitat augmentada i mixta per a l’avaluació remota de danys i la intel·ligència col·laborativa entre humà i màquina per a l’avaluació de punts crítics.

La Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat participa a AERO-TRAIN dirigint la tesis d’un dels 15 investigadors subvencionats pel projecte, enfocada a millorar l’efectivitat de tasques d’inspecció en escenaris d’interacció humà-dron. D’altra banda, Eurecat acollirà i oferirà suport i accés a laboratoris a varis investigadors subvencionats en el marc d’AERO-TRAIN.

El projecte compta amb la participació d’un consorci format per 14 socis de Dinamarca, Suècia, Noruega, Finlàndia, Espanya, Itàlia i Suïssa.

AERO-TRAIN EURECAT

Dades generals

Projecte

AERO-TRAIN  – Formació robòtica aèria per la següent generació de tecnologies europees per a la inspecció i manteniment d’infraestructures i actius

Referència del projecte 

H2020-MSCA-ITN-2020-953454

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria H2020-MSCA-ITN-2020  emmarcada al programa H2020-EU.1.3.1. – Fostering new skills by means of excellent initial training of researchers

Web del projecte

www.aerotrain-etn.eu