BRESAER EURECAT

Desenvolupament d’una persiana intel·ligent i energèticament eficient que redueix la despesa energètica dels edificis i monitoritza els seus paràmetres d’eficiència mitjançant processos respectuosos amb el medi ambient i un cost d’obra assequible.

El projecte BRESAER, centrat en la rehabilitació d’edificis sostenible, impulsa un nou sistema de recobriment de façanes i teulades que aconsegueix satisfer les necessitats tèrmiques, acústiques i d’il·luminació de l’interior dels edificis. Aquest nou model de persiana automàtica està connectada a un sistema de gestió electrònic que analitza la incidència solar i eòlica de l’edifici i decideix la inclinació òptima de les làmines de metall per tal de garantir el confort a l’interior.

La persiana d’altes prestacions s’ha instal·lat a un edifici pilot situat a la Universitat de Burgos, reduint la seva demanda energètica, tant de calefacció com de refrigeració un 30,7% i a la vegada, millorar-ne el confort tèrmic i d’il·luminació.

BRESAER, que compta amb un consorci de 12 socis, també ha comptat amb la participació de la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat, que ha desenvolupat el software de control i comunicació amb l’edifici, i amb la Unitat de Desenvolupament de Producte que s’ha encarregat del disseny de la persiana.

Dades generals

Projecte

BREASER

Programa
H2020-LEIT-NMP-EEB2

H2020 LOGO EURECAT