PLOOTO EURECAT

Desenvolupament d’eines digitals per augmentar la circularitat en primeres matèries secundàries.

El projecte Plooto ofereix un sistema d’informació circular i resilient (CRIS, per les seves sigles en anglès) per ajudar els fabricants en la seva transició ecològica, digital i circular.

El sistema desenvolupat per Plooto permet la reducció de residus i la traçabilitat d’extrem a extrem de les primeres matèries secundàries a través de serveis digitals interconnectats per a la presa de decisions en temps real, el seguiment i la certificació de materials i productes.

Aquesta solució es demostra en tres pilots de reciclatge de residus orgànics, composites i imants permanents a partir de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE).

El reciclatge de RAEEs és crucial a causa de l’auge del cotxe elèctric i el desenvolupament de noves tecnologies verdes, així com de la necessitat d’accedir a terres rares per a la fabricació de nous imants.

Eurecat participa en el tercer pilot del projecte a través de les unitats d’Applied Artificial Intelligence, que dona recomanacions durant el procés de reciclatge, i de Robòtica i Automatització, que estudia el procés de desassemblatge de motors per a l’extracció d’imants per proposar una metodologia automatitzada per a la recuperació.

Plooto és un projecte coordinat per Gruppo Maggioli en què participen 20 entitats públiques i privades de nou països europeus.

LOGO PLOOTO EURECAT

Dades generals

Projecte

Plooto – Passaport de producte mitjançant l’agermanament de cadenes de valor circulars

Referència del projecte

101092008

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins de la convocatòria HORIZON-CL4-2022-RESILIENCE-01-01 – Circular and low emission value chains through digitalisation (Processes4Planet Partnership) (RIA)

Web del projecte

www.plooto-project.eu