MEASURED EURECAT

Desenvolupament i demostració de materials de membrana avançats per a tecnologies de pervaporació, separació de gasos i destil·lació de membrana, establint les bases per a la comercialització futura de vies tecnològiques més ecològiques al llarg de la cadena de valor.

Mitjançant eines avançades i adoptant un enfocament holístic, MEASURED aborda els reptes de sostenibilitat de la indústria química provinents dels corrents de residus, la petjada hídrica, l’eficiència energètica i les emissions industrials.

MEASURED inclou tècniques de simulació i modelització multiescala exhaustives, incloent una avaluació completa del cicle de vida, i aborda les implicacions socials per augmentar l’acceptació i la preparació per al mercat.

Eurecat participa en el projecte MEASURED a través de les seves Unitats d’Aigua, Aire i Sòls (WAS) i Residus, Energia i Impacte Ambiental (WEEI), encarregades de:

  • Avaluar els estudis de reciclabilitat de vida útil i final de vida dels diferents materials de membrana.
  • Examinar les membranes desenvolupades en termes de selectivitat i permeabilitat per a l’aigua i els compostos d’interès, respectivament.
  • Analitzar les noves tecnologies de les solucions del projecte, basades en els enfocaments LCA i Social-LCA.

El consorci interdisciplinari de MEASURED està format per 17 socis de set països europeus: vuit universitats i centres de recerca, set empreses i dues pimes.

MEASURED LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

MEASURED –  Escalat de membranes a escala industrial

Referència del projecte

101091887

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon Europe de la Unió Europea a través de la convocatòria HORIZON-CL4-2022-RESILIENCE-01-14 – Membranes per a separacions de gasos – destil·lació per membrana (IA)

Web del projecte

www.measured-project.eu