POSIDON-RIBAS EURECAT

Desenvolupament d’una nova tecnologia de descontaminació de sòls altament contaminats per hidrocarburs i metalls pesants.

El projecte RIBAS forma part de la iniciativa POSIDON, que té l’objectiu de promoure la innovació per la descontaminació d’emplaçaments i sòls contaminats. En el marc del projecte, 5 compradors europeus han impulsat una Contractació Pre-Comercial (PCP, per les seves sigles en anglès), que es basa en un contracte transnacional d’abastiment múltiple en relació a serveis d’I+D destinats al desenvolupament de solucions sostenibles i cost-eficients per a la descontaminació de sòls altament contaminats, preferiblement in situ, i comparar i validar diferents solucions alternatives desenvolupades per diferents proveïdors d’I+D.

Eurecat, a través de les seves Unitats de Water, Air and Soil (WAS) i Waste, Energy and Environmental Impact (WEEI), juntament amb la consultora Amphos21, ha estat una de les sis entitats contractades per la fase 1 del projecte, que ha executat amb èxit el disseny conceptual de la solució i és un dels 4 contractistes seleccionats per la segona fase, en la que impulsarà el projecte RIBAS que consisteix en el desenvolupament d’un prototip, optimitzant el procés de descontaminació i demostrant la seva viabilitat tècnica a través d’experiments de laboratori.

En base a un procés de contractació i licitació competitiu, els 5 compradors europeus que integren la iniciativa POSIDON, escolliran les dues millors estratègies i solucions per a ser implementades a escala real en dos emplaçaments contaminats, un a la ciutat de Trieste (Itàlia) i un altre a Bilbao (Espanya), durant la fase 3 del projecte.

RIBAS LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

RIBAS – Infiltración reactiva para la descontaminación in situ de suelos

Referència del projecte 

H2020-EU.3.5.2.3. – 776838

Programa i convocatòria

El projecte RIBAS s’emmarca dins la iniciativa POSIDON, finançada pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria SC5-26-2017 – Pre-commercial procurement on soil decontamination.

Més informació 

www.posidonproject.eu