Sharework Eurecat

Sharework desenvolupa un sistema robòtic capaç de comprendre l’entorn i predir les accions humanes gràcies a la intel·ligència artificial i dades de procés, en un entorn de seguretat humana garantida. Aquest permet la Col·laboració Humà-Robot efectiva en processos de fabricació en els quals falta automatització.

La solució es basa en un conjunt de mòduls de software que processen i interpreten la informació captada de l’entorn i les dades de procés i adequa la col·laboració del robot a cada procés industrial i als propis treballadors, permetent a més l’adaptació dels robots existents a cada planta per a una cooperació més efectiva amb els humans.

Sharework comprèn, entre d’altres, un sistema de planificació de tasques dinàmic preparat per reassignar tasques o reconfigurar el control del robot basant-se en la intel·ligència o la informació de l’entorn i un sistema de comunicació multimodal per a una comunicació bidireccional entre l’operador i el robot. A més, s’aplicaran mètodes per superar les limitacions dels operaris i millorar la fiabilitat i seguretat de les dades per tal d’aconseguir una integració exitosa a la indústria que incrementi la productivitat.

La tecnologia Sharework es demostrarà en aplicacions per als sectors de l’automoció, el ferroviari, el metall i la fabricació de béns d’equips, indústries clau en les que es necessita l’adopció de solucions de robòtica col·laborativa per tal d’augmentar la productivitat, reduir l’estrès humà i donar suport als treballadors que en última instància contribuiran a enfortir la indústria europea.

El projecte, que compta amb la participació de 15 institucions de sis països europeus diferents, està coordinat per la Unitat Tecnològica de Robòtica i Automatització  d’Eurecat i engloba sis institucions de recerca i vuit socis industrials, a més d’un organisme de normalització.

Dades generals

Projecte

SHAREWORK – Cooperació humà-robot segura i efectiva per a millorar la competitivitat en processos de fabricació mancats d’automatització.

Referència projecte

H2020-NMBP-FOF-2018 -820807

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria DT-FOF-02-2018 – Effective Industrial Human-Robot Collaboration

European Comission Logo Horizon 2020